Avaintes sopimusneuvotteluja jatkettiin keskiviikkona 1.4. ja perjantaina 3.4.

Keskiviikkona Avaintes neuvottelupöydässä todettiin, että kuntapuoli on siirtynyt vapaaehtoiseen sovitteluun. Neuvotteluilmapiiri Avainta-pöydässä on kuitenkin pysynyt hyvänä, ja todettiin että on valmiuksia jatkaa neuvotteluja huolimatta kuntapuolen tilanteesta. Vuosilomalukuun tehtiin joitakin tarkennuksia teksteihin. Keskusteltiin myös alustavasti Seure-sopimuksen teksteistä sekä taulukkopalkoista ja päätettiin että asiaan palataan seuraavissa kokouksissa.

Perjantaina keskusteltiin yleisestä tilanteesta, sekä siitä miten kuntapuolen sovittelu mahdollisesti heijastuu Avainta-neuvotteluihin. Osasta pöydällä olevista asioista on edelleen valmiuksia jatkaa neuvotteluja, vaikka esimerkiksi sopimusajan pituuden ja kikyn työajanpidennysten osalta järjestöt pitävät järkevänä odottaa ratkaisuja kuntapuolella. Järjestöt tavoittelevat edelleen enintään kahden vuoden pituista sopimusta, yleisen linjan mukaisia palkankorotuksia ja kiky-pidennysten poistamista. Avainta ry:n edustajat totesivat, että heillä on valmius antaa sopimusesitys nopeasti, kunhan kuntasopimusten tilanne selkiytyy.

Seuraavaksi Avaintessistä neuvotellaan tiistaina 7.4.