Avaintes-neuvottelut 29.4 ja 4.5.2020

Keskiviikkona 29.4. Avainta-neuvotteluissa jatkettiin työryhmien toimeksiantojen hiomista ja tavoitteista keskustelua. Lisäksi keskusteltiin kuntaneuvottelujen tilanteesta ja sen vaikutuksesta Avainta-neuvottelujen jatkoon. Sovittiin, että pidetään seuraava kokous maanantaina 4.5. huolimatta siitä, hyväksytäänkö vai hylätäänkö valtakunnansovittelijan sovintoesitys kuntapuolella. Jos sovintoesitys hyväksytään, niin osapuolilla on valmiudet neuvotella ratkaisu Avaintaan keskiviikkoon 6.5. klo 14 mennessä. Jos esitys sen sijaan kaatuu, niin maanantaina sovitaan Avainta-neuvottelujen jatkamiselle uusi aikataulu.

Maanantaina 4.5. aloitettiin kokous toteamalla tilanne kuntapuolella, jossa valtakunnansovittelijan ratkaisuesitys oli hylätty torstaina 30.4. Sote ry:n toimesta. Todettiin että allekirjoittajajärjestöillä on siitä huolimatta edelleen tahtotila yrittää sopimusratkaisua Avaintan osalta. Ennen neuvottelujen jatkamista seurataan kuitenkin työmarkkinatilannetta ja odotetaan muutama päivä tietoa kuntapuolen neuvottelujen jatkosta.

Seuraava Avainta-neuvottelu on maanantaina 11.5.2020.