Kuntasektorin neuvottelut keskeytyneet

 

Kuntasektorin neuvottelut keskeytyivät tänään. Kuntatyönantaja KT keskeytti neuvottelut, koska Tehy ja Super eivät olleet valmiita tinkimään epärealistisista tavoitteistaan poikkeusoloista huolimatta.

Kuntatyönantaja KT on tehnyt tarjouksen vuoden mittaisesta ja pelkistetystä yleisen linjan mukaisesta sopimuksesta kunta-alalle. JUKO olisi valmis nyt poikkeusoloissa jatkamaan neuvotteluja tältä pohjalta.

Neuvottelut kuitenkin keskeytyivät Tehyn ja Superin epärealististen vaatimusten vuoksi.

JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen korostaa, että nyt jos koskaan tarvitaan vastuullisuutta.

-Korona heikentää koko yhteiskuntaa eikä kenelläkään ole tiedossa, millaisissa olosuhteissa työehtoneuvotteluja epidemian taittumisen jälkeen käydään, Luukkainen muistuttaa.

JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren on erittäin huolissaan kuntaneuvotteluihin tänään yllättäen tulleesta käänteestä, sillä keskiviikon neuvotteluissa jo edettiin.

-Tehy ja Super haluavat mm. sopia pääsopimukseen oman sote-sopimuksen omilla ehdoillaan. Sen lisäksi tänään kävi ilmi, että liitot olivat eilen esittäneet vaatimuksen 10 prosentin pysyvästä palkankorotuksesta. Näistä vaatimuksista muilla palkansaajaliitoilla ei ollut tietoa.

- Tiedossa ei ole, tuleeko tässä tilanteessa edellytyksiä ylipäätään jatkaa neuvotteluja, Löfgren pohtii.

Keskiviikkoiltana neuvotteluissa edettiin jo sopimuskauden, palkankorotusten, kiky-tuntien sekä muutaman tekstikysymyksen osalta. Myös pääsopimuksen uudistamisesta neuvoteltiin.