Puheenjohtajan terveiset

Tammikuussa alkaneet kunnan sekä Avainta ry työehtosopimusneuvottelut saatiin vihdoinkin päätökseen, pitkän ja haasteellisen väännön jälkeen. Molemmat sopimukset ovat parhaat mahdolliset tähän aikaan ja palkankorotukset yleisen linjan mukaiset. Jos sopimusten syntyminen olisi jäänyt syksyyn, palkankorotukset olisivat olleet paljon huonommat – jos olisi tullut ollenkaan. Kikyt poistuvat ja Teknisten sopimus saatiin säilymään. Hyvä näin.

Monessa kunnassa taloudellinen tilanne on vaikea. Lomautuksia ja irtisanomia tulee julkisuuteen jatkuvasti. Meillä Lahdessa kaupunki kävi YT-neuvottelut huhtikuussa ja niiden jälkeen arvioitiin lomautusilanteen koskevan 1500 kaupungin työntekijää. Lopulta lomautusten määrä koskee onneksi vain 60 työntekijää. Lomautusten vähenemiseen oli syynä koronarajoitusten purkaminen. Näin on käynyt muuallakin.

KTK:n jäsenpalvelu on auki koko kesän ajan, tavoitat meidät osoitteesta jasenpalvelu@ktk-ry.fi. Hyvää kesää kaikille ja muistetaan pitää turvallisuus mielessä!

Terveisin Sari

Työehtosopimukset saatiin valmiiksi

Pitkien neuvotteluiden jälkeen sekä kunta-alan että Avaintan sopimukset saatiin valmiiksi viime viikolla. Uudet työehtosopimukset ovat voimassa 1.4.2020–28.2.2022.

Palkankorotukset ovat yleisen linjan mukaiset. Elokuun alusta palkat nousevat 26 euroa tai vähintään 1, 22 prosenttia. Ensi vuoden huhtikuussa maksuun tulee prosentin yleiskorotus ja 0,8 prosentin paikallinen järjestelyerä.

Kunta-sopimuksen sisällöstä voit lukea lisää täältä.

Avainta-sopimuksesta voit lukea täältä.

Jo aiemmin  keväällä valmistuivat energia-alan toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden sopimukset.


 

Osuiko lomautus kohdallesi? Hae ansiopäivärahaa JATTK-työttömyyskassasta

KTK:n jäsenet kuuluvat JATTK-työttömyyskassaan, josta haetaan ansiosidonnaista päivärahaa lomautuksen tai työttömyyden aikana.

Jos olet kokonaisen kuukauden tai kuukausia lomautettuna tai työttömänä, muista ilmoittaa palkattomasta jaksosta KTK:n jäsenpalveluun, jotta voimme päivittää maksuperusteen alennetuksi. Alennettu jäsenmaksu on 10,50 e/kk ja sisältää myös työttömyyskassan maksun.

Mikäli lomautus ei koske kokonaista kalenterikuukautta, ja palkasta perittävä jäsenmaksu on vähintään 10,50 e/kk, ilmoitusta jäsenpalveluun ei tarvitse tehdä.


 

Jäsenpalvelun ja työsuhdeneuvonnan puhelinnumerot muuttuvat

Olemme päivittäneet palvelunumeromme uusiin 09-alkuisiin, jolloin puhelu maksaa soittajalle vain normaalin paikallis-, kauko- tai matkapuhelinmaksun.

Jäsenpalvelun uusi  numero on 09 - 425 77 490 (ark. 9-15)
Työsuhdeneuvonta: 09- 425 77 491 (ark. 14-16)

Sähköpostiosoitteet ovat vanhat tutut:
jasenpalvelu@ktk-ry.fi
tyosuhdeneuvonta@ktk-ry.fi

KTK:n toimiston kesän aukioloajat

Toimiston henkilökunta lomailee pääsääntöisesti heinäkuussa.

Jäsenpalvelu on kesällä avoinna seuraavasti:
vko 26-27, ma-pe klo 9-15
vko 28-30 maanantaisin klo 14-16 ja keskiviikkoisin klo 10-12
vko 31 jälleen normaalisti ma-pe klo 9-15

Työsuhdeneuvonta:
vko 26-29 ma-ti klo 14-16
vko 30-31, kiinni
vko 32 jälleen normaalisti ma-pe klo 14-16


 

Tilaa ensi vuoden taskukalenteri 30.6. mennessä

Jos haluat taskukalenterin vuodelle 2021, tee tilaus tästä linkistä.
Kalenteri pitää tilata vuosittain, jotta saat sen syksyllä kotiin.
Tilausaikaa on 30.6.2020 asti.


 

Tunnetko Turvasi? Tutustu KTK:n tarjoamiin vakuutuksiin TaskuTurvassa

Vakuutuskumppanimme Turvan mobiilisovellus TaskuTurva on uudistunut! TaskuTurvasta näet kätevästi KTK:n jäsenilleen tarjoaman vakuutusturvan. Sovelluksesta löydät esimerkiksi KTK:n matkavakuutuskortin, hyödyllistä tietoa jäsenvakuutuksista ja -eduista sekä toimintaohjeita tavallisimpiin vahinkotilanteisiin.

Tutustu entistä ehompaan TaskuTurvaan osoitteessa turva.fi/taskuturva ja lataa puhelimesi sovelluskaupasta. Ei muuten maksa mitään.


 

Member+

A-lomien varauskalenteri on avoinna tällä hetkellä jo joulukuulle! Melkein kaikissa kohteissa on käytössä WiFi-yhteys, joten kohteet soveltuvat hyvin myös etätyöhön.

Valikoimaan on tullut myös uusia kohteita; Ylläsranta 1Ylläsranta 2Ylläsranta 3Ylläsranta 4Ylläsranta 5 ja Ylläsranta 6. Kohteiden ikkunasta avautuu järvimaisema ja asukkaiden käytössä on jopa pari venettäkin. Mökkitunnelmaa lisää uusissa kohteissa olevat puusaunat.

Kesäkuun loput varaukset nyt -20% alennuksessa!