Puheenjohtaja Sari Estilä

Puheenjohtajan palsta

Työelämä on muuttunut hurjasti siitä lähtien, kun vajaat 30 vuotta sitten aloitin työt Lahden kaupungilla. 1990-luvun laman seuraukset heijastuvat yhä työntekijöihin. Se oli selviytymiskamppailua, kun irtisanottiin, lomautettiin ja säästettiin kovalla kädellä.

Myös ulkopuolelta tulee jatkuvasti paineita ja julkisen sektorin työntekijät saavat paljon kuraa niskaan kaikesta sellaisesta, jolle emme voi itse mitään. Työntekijöinä me emme päätä resursseista, vaan niitä ohjaavat poliittiset päättäjät. Rahojen vähyys tuntuu kaikessa infran rakentamisessa ja kunnossapidossa, mutta mm. homekoulujen kunnosta syytetään turhaan juuri meidän jäsenistöämme.

KTK:n puheenjohtajana aion edistää tekniikan asiantuntijoiden työn arvostusta, parempaa palkkaa ja työaikajoustoja. Nyt nousukaudella nähdään taas julkisen sektorin vaikeus saada hyvää työvoimaa, kun yksityisen sektorin palkkaus ja muut edut ovat niin paljon houkuttelevammat.

Ennen vuoden vaihdetta työnantajani ja KTK:n hallituksen kanssa käymäni keskustelut tulevat näyttämään kuinka paljon työajastani KTK:n puheenjohtajuus tulee viemään. KTK:n toimistossa tullaan varmasti myös tekemään joitakin muutoksia henkilöstön tehtävissä.  Näistä kaikista asioista informoimme jäsenistöä heti, kun päätökset on tehty.

Ollaan yhteydessä!

Joko M+ Store on sinulle tuttu? Myös liittomme jäsenille tarkoitettuun member+:aan on avattu laadukas verkkokauppa johon ehdottomasti kannattaa tutustua. Varsinkin nyt, kun tutustumistarjouksena M+ Store tarjoaa jo valmiiksi erittäin edullisista hinnoistaan ylimääräisen 10% alennuksen rajoitetun ajan!

M+ Storesta löytyy mm. Abacus, Salomon, Helly Hansen ja Wilson urheiluvaatteita ja tarvikkeita, sekä kotimaisia Suunto -urheilukelloja lisätarvikkeineen. Löytyypä sieltä myös My DNA Pedia Fitness -geenitestiä ja Firstbeat hyvinvointianalyysiakin. Ja paljon muuta!

Hyödynnä kampanjaetu 26.11.2017 mennessä. Tutustu tarkemmin https://www.memberplus.fi/etu/m-store-verkkokauppa/

TURVA MUKANA MATKALLASI

Enää sinun ei tarvitse huolehtia matkavakuutustodistuksesta, sillä se kulkee mukana puhelimessasi. Turva on julkaissut uuden mobiilisovelluksen, TaskuTurvan, joka on ladattavissa iOS- ja Android-puhelimiin. Saat sovellukseen matkavakuutustodistuksen, joka on turvanasi, jos sairastut matkallasi. KTK on vakuuttanut jäsenensä Turvassa muun muassa vapaa-ajan matkustajavakuutuksella.

TaskuTurvassa on myös monia muita hyödyllisiä ominaisuuksia. Näet sovelluksesta oman vakuutusturvasi – sekä liiton että sinun itsesi ottamat vakuutukset. Jos sinulla on Turvassa lapsivakuutus, TaskuTurvan avulla junnun lääkärikäynnit hoituvat jopa rahaa käyttämättä, jolloin korvauksia ei tarvitse erikseen hakea. Kun kaskossasi on lasivakuutus, särö auton lasissa ei tee lovea lompakkoon, sillä TaskuTurvan avulla lasin korjaus onnistuu rahaa käyttämättä ja vaihtokin vain omavastuun hinnalla. Lue lisää turva.fi/taskuturva.

KTN:n edustus pääneuvotteluryhmässä

JUKOn kunnan neuvottelukunta päätti 27.11.2017 kokouksessaan, että KTN:n edustajana pääneuvotteluryhmässä toimii jatkossa KTK:n toimialajohtaja Jari Järvi.

Kunnallinen työmarkkinalaitos KT, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Kunta-alan unioni ry (JHL ja JYTY)  ja Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo ry (Tehy, Super ja SPAL),  ovat kuntasektorin pääsopijajärjestöjä. Näiden järjestöjen edustajista muodostuu PÄÄNEUVOTTELURYHMÄ.

Pääneuvotteluryhmässä olevat järjestöt neuvottelevat ja sopivat virka- ja työehtosopimuksista sekä käyvät keskusneuvottelut. Pääsopijajärjestö allekirjoittaa neuvotellun virkaehtosopimuksen ja kuukausipalkkaisia koskevan työehtosopimuksen.

KALENTERI VUODELLE 2019

Lomake vuoden 2019 kalenteritilaukseen on nettisivuillamme nyt auki.

Kirjaudu jäsensivuille ja täytä tilauslomake, jos haluat taskukalenterin

VUODELLE 2019

Kalenteri on tilattava 30.6.2018 mennessä!

MUISTATHAN!!

Kertoa meille, jos olet jäämässä eläkkeelle, vuorotteluvapaalle, opintovapaalle tai perhevapaalle. Tiedot tulee laittaa osoitteeseen  jasenpalvelu@ktk-ry.fi

JOS OLET JÄÄMÄSSÄ ELÄKKEELLE, muista laittaa viestiin seuraavat tiedot:
- milloin jäät eläkkeelle
- eroat työttömyyskassasta
- haluat jatkaa eläkeläisjäsenenä / et halua jatkaa eläkeläisjäsenenä
- sähköpostiosoitteesi, jos jatkat eläkeläisjäsenenä

Ylläpitämällä tietosi ajantasalla varmistat tiedonsaannin! Muistuta myös työkavereitasi asiasta, kysy onko työpaikkasi muut jäsenemme saaneet tiedotteita. Jos eivät, niin pyydä heitä päivittämään meille tietonsa.