Puheenjohtaja Keijo Houhala

Työn tekemisen monet muodot ja kasvot

Ajatuksia Lappeenrantaseminaarista ja sen tiimoilta

Työn muutokset tulevat näkyviksi, kun vanha teollinen maailma uudistuu tietointensiiviseksi. Professori Arto Haveri johdatti viime viikolla Lappeenrannassa seminaariväen hyvin historian kautta 1990-luvulla käynnistyneeseen murrokseen. Murroksen keskeisimpiä seikkoja ovat yhteiskunnallisten toimijoiden uudelleenasemointi ja roolien etsintä. Tämän murroksen taustalla ovat myös uuden teknologian tuomat mahdollisuudet.

Seminaarin ns. Pyöreän pöydän keskustelun omassa osiossani toin esille, kuinka työ muuttuu työmarkkinamekanismien johdosta. Näissä muutoksissa julkisen tekniikan ja viranomaispalvelujen sekä infran osaamisen tärkeys korostuu, koska useat tekniset ratkaisut ovat kansalaisyhteiskunnan ja elinkeinoelämän onnistumisen lähtökohta. Julkinen tekniikka mahdollistaa muun yhteiskunnan toiminnan. Lähes kaikki yhteiskunnan kriisivalmiuden ydintehtävät tarvitsevat toimivaa julkista infraa kuten vesihuoltoa, tiestöä, informaatiotekniikkaa yms. Nämä toiminnot ovat hyvin toimiessaan erittäin näkymättömiä ja siksi niitä pidetään usein myös liian itsestään selvinä.

Käynnissä oleva murros ja sen heijastukset vaikuttavat työn muotoihin ja sisältöihin. Monet tehtävät eivät enää ole aikaan tai paikkaan sidottuja, mutta ne ovat sidottuja erilaisiin arvoverkkoihin ja -ketjuihin. Murroksen piirissä olevien työtehtävien hoitaminen edellyttää uusiutumista, ajan hengen mukaisten teknologioiden käyttämistä ja teknistä varmuutta.

Elo- ja syyskuussa vapaita mökkejä nopeille vuokraajille

Nyt vuokrataan elokuun ja syyskuun alun lomaviikot A-lomien lomaosakkeissa ja mökeissä nopeille lähtijöille. Vuokrausaika on lauantaista lauantaihin. Tarjoushinnat koskevat vain kokonaisia viikkoja ja uusi varauksia.

Punkaharju: viikot 35 (26.8.−2.9.) ja 36 (2.-9.9.) normaalisti 390 euroa, nyt 275.
Vierumäki: viikot 36 (2.−9.9.) ja 37 (9.-16.9.) normaalisti 770 euroa, nyt 600.
Kopparö: 32 viikko 35 (26.8.−2.9.) normaalisti 685 euroa, nyt 550.
Ruka: viikko 36 (2.−9.9.) normaalisti 300 euroa, nyt 250.
Himos: viikko 37 (9.−16.9.) normaalisti 300 euroa, nyt 250.
Vuokatti 2: viikko 37 (9.−16.9.) normaalisti 250 euroa, nyt 200.

Tutustu lomaosakkeisiin ja mökkeihin ja varaa mökkivarauskalenterin kautta.

Haluatko lomailla jouluna tai uutena vuotena?
Ilmoittaudu nyt arvontaan

Jos haluat lomailla A-lomien vuokraamissa mökeissä tai lomaosakkeissa ensi jouluna tai uutena vuonna, ilmoittaudu nyt mukaan sesonkiviikkojen arvontaan.
Ilmoittautumisaika on 1.8.–31.8.2017.
Mukaan arvontaan pääset täyttämällä mökkikalenterissa varauslomakkeen siihen mökkiin, jonka haluat vuokrata.

• Arvontapäivä on 11.9.2017
  • Arvonnan jälkeen saat laskun, joka sisältää 100 euron varausmaksun ja mökin viikkovuokran loppulaskun.
  • Mökit vuokrataan viikoksi kerrallaan (lauantai-lauantai).
  • Jos arvontojen jälkeen jouluna tai uutena vuonna on vielä vapaita mökkejä, ne vuokrataan tavalliseen tapaan suoraan.
  • Viikkoa lyhemmät varaukset vahvistetaan kuukautta ennen mökkiloman alkua.
  • Lue tarkemmin sesonkiviikkojen arvoinnoista.
Ilmoittaudu mukaan arvontaan

Joko rekisteröidyt member+-palveluun?

Member+ on A-lomat ry:n omistama uusi jäsenetupalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia etuja akavalaisten ammattiliittojen jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen. Mikäli olet jäsenenä jossain akavalaisessa ammattiliitossa, voit  rekisteröityä palveluun käyttäjäksi.

"Member+-kokemuksen innostamana tulemme ehdottomasti katsomaan palvelussa esillä olevia matkailumahdollisuuksia. Myös muut vapaa-aikaan liittyvät mahdollisuudet ovat erittäin tervetulleita, hyviä ideoita kun saa muuten miettiä pitkään. Kokeilemalla rohkeasti sieltä saatuja ideoita ja tarjouksia voi löytää sellaisia kokemuksia, mitä ei muuten olisi tullut ajatelleeksikaan."
Arto Ojuva ja Tiina Sävilammi, member+-palvelun käyttäjät

Tule myös member+ Facebook-sivun tykkääjäksi ja seuraajaksi, ja saat kätevästi tiedot uusista jäseneduista heti tuoreeltaan.

Tutustu palveluun ja rekisteröidy

Tulossa:
Vuoden 2018 tuetut lomat

Ennakkotietona jo nyt: A-lomien kautta voi hakea hyvinvointia tukevia lomia myös vuonna 2018. Lomat toteutetaan Veikkauksen tuella ja yhteistyössä Hyvinvointilomat ry:n kanssa.
Lomakohteista tulee lisää tietoa syys-lokakuussa A-lomien verkkosivuille ja syksyn uutiskirjeissä.