Kunta-alan osapuolet koolla perjantaina – JUKOn tavoite palkkaohjelmasta pysyy

11.3.2022

Kunta-alan työriitojen sovittelu jatkui valtakunnansovittelijan luona perjantaina 11. maaliskuuta. JUKO pitää kiinni keskeisestä tavoitteestaan, palkkaohjelmasta.

JUKOn tavoitteena on vähintään 2 prosentin yleiskorotus vuodelle 2022 sekä monivuotinen palkkaohjelma, joka korjaa kunta-alan palkkojen jälkeenjääneisyyttä yksityissektoriin verrattuna. Palkkaohjelma on tarpeen, jotta kunta-ala pystyisi säilyttämään työnantajana pito- ja vetovoiman. Jo nyt henkilöstöpula on todellinen, ja se uhkaa pahentua edelleen.

JUKOn muita tavoitteita neuvotteluissa ovat muun muassa joustavan ja joutuisan ruokailun laajentaminen kaikkiin työaikamuotoihin sekä perhevapaiden tasaisempi jakautuminen 1. elokuuta voimaan tulevaa perhevapaalainsäädäntöä vastaavasti.

Lakkovaroitus myös Tampereelle ja Kuopioon

Tällä viikolla JUKO ja JAU (JHL ja Jyty) ovat jättäneet kaksi lakkovaroitusta vauhdittamaan kunta-alan sopimusneuvotteluja, jotka Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT keskeytti 28. helmikuuta. Valtakunnansovittelijan luo neuvottelujen osapuolet kokoontuivat ensimmäisen kerran tämän viikon maanantaina 7. maaliskuuta.

Ensimmäinen lakkovaroitus koskee Rovaniemeä ja Jyväskylää ja toinen Tamperetta ja Kuopiota.

Jos osapuolet eivät pääse neuvottelupöydässä sopuun lakkojen ajankohtia ennen, kaksipäiväinen lakko Rovaniemen ja Jyväskylän kunta-aloilla alkaisi 23. maaliskuuta ja Tampereella ja Kuopiossa 29. maaliskuuta.

Jo nyt on voimassa JUKOn ja JAUn yhdessä valmistelema ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka kestää sunnuntaihin 13. maaliskuuta puolilleöin saakka.

JUKO korostaa, että lakot voidaan estää sillä, että kunta-alan sopimukset syntyvät ennen lakon alkua.

Sovittelu jatkuu maanantaina 14. maaliskuuta heti aamusta. Lähetämme mahdollisuuksien mukaan sovittelusta julkista tilannetietoa luottamusmiehille ja liitoille.