Avainta-alojen uusi työehtosopimus on hyväksytty – kiky-tunnit poistuvat, palkankorotukset yleisen linjan mukaisia
 

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn hallitus hyväksyi torstaina Avaintyönantajat Avaintan uuden työehtosopimuksen ajalle 1.4.2020–28.2.2022.

Vajaan kahden vuoden mittaisen sopimuksen palkankorotukset noudattavat yleistä linjaa.

Elokuun alusta palkat nousevat 26 euroa tai vähintään 1, 22 prosenttia. Ensi vuoden huhtikuussa maksuun tulee prosentin yleiskorotus ja 0,8 prosentin paikallinen järjestelyerä.

Kiky-tunnit poistuvat 17. elokuuta. Tuolloin myös viikkotyötuntimäärät palautuvat 30 minuuttia lyhyemmiksi.

Säännöllisen työnantaja lisäksi työnantaja voi tarjota 6 tuntia lisätyötä ja osoittaa 6 tuntia osaamisen kehittämiseen. 1.9.-31.12.2020 lisätyötunteja voi tarjota 3+3 tuntia. Luottamusmies ja työnantaja voivat sopia lisätuntien jakautumisesta myös toisin.

Koulutukseen käytetty aika luetaan työajaksi, kun se on työnantajan määräämää. Myös matkakustannusten korvaukset maksetaan jatkossa työnantajan määräämästä työmatkasta.

Avaintan työehtosopimus koskee kuntia lähellä olevissa yhtiöissä noin 45 000:ta palkansaajaa.

Neuvottelut sopimuksesta alkoivat tammikuun lopulla. Avainta-työehtosopimuksesta neuvottelevat KTN, JUKO, OAJ sekä Jyty ja JHL ja työnantajien Avainta.

Tekniikka ja Terveys KTN (ml. Insinööriliitto) on Avaintes-neuvotteluissa itsenäisenä allekirjoittajajärjestönä. KTN:n neuvottelijana toimii Tomas Wass.