Valtion palkansaajille neuvottelutulos

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin yleisen linjan mukainen neuvottelutulos tiistaina alkuillasta.

Neuvottelutulos menee seuraavaksi järjestöjen hallintojen käsittelyyn. Sopimuksen sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen. Valtion sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Pro, JHL ja Valtion työmarkkinalaitos.

Neuvottelutulos koskee noin 72 000:ta valtion virkamiestä. Heistä noin 42 000 on JUKOn sopimusten piirissä.

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät tänään 31. maaliskuuta. Sopimuksettomassa tilassa noudatetaan vanhoja työehtoja, kunnes uudet sopimukset on hyväksytty.

Neuvottelut jatkuvat kirkossa, Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella. Kunta-alan sopimusneuvottelut siirtyvät seuraavaksi sovitteluun.

Kaikki neuvottelutiedotteemme löydät täältä.