Puheenjohtaja Keijo Houhala

Työn tekemisen monet muodot ja kasvot

Ajatuksia Lappeenrantaseminaarista ja sen tiimoilta

Työn muutokset tulevat näkyviksi, kun vanha teollinen maailma uudistuu tietointensiiviseksi. Professori Arto Haveri johdatti viime viikolla Lappeenrannassa seminaariväen hyvin historian kautta 1990-luvulla käynnistyneeseen murrokseen. Murroksen keskeisimpiä seikkoja ovat yhteiskunnallisten toimijoiden uudelleenasemointi ja roolien etsintä. Tämän murroksen taustalla ovat myös uuden teknologian tuomat mahdollisuudet.

Seminaarin ns. Pyöreän pöydän keskustelun omassa osiossani toin esille, kuinka työ muuttuu työmarkkinamekanismien johdosta. Näissä muutoksissa julkisen tekniikan ja viranomaispalvelujen sekä infran osaamisen tärkeys korostuu, koska useat tekniset ratkaisut ovat kansalaisyhteiskunnan ja elinkeinoelämän onnistumisen lähtökohta. Julkinen tekniikka mahdollistaa muun yhteiskunnan toiminnan. Lähes kaikki yhteiskunnan kriisivalmiuden ydintehtävät tarvitsevat toimivaa julkista infraa kuten vesihuoltoa, tiestöä, informaatiotekniikkaa yms. Nämä toiminnot ovat hyvin toimiessaan erittäin näkymättömiä ja siksi niitä pidetään usein myös liian itsestään selvinä.

Käynnissä oleva murros ja sen heijastukset vaikuttavat työn muotoihin ja sisältöihin. Monet tehtävät eivät enää ole aikaan tai paikkaan sidottuja, mutta ne ovat sidottuja erilaisiin arvoverkkoihin ja -ketjuihin. Murroksen piirissä olevien työtehtävien hoitaminen edellyttää uusiutumista, ajan hengen mukaisten teknologioiden käyttämistä ja teknistä varmuutta.

LUE LISÄÄ


 

Elo- ja syyskuussa vapaita mökkejä nopeille vuokraajille

Nyt vuokrataan elokuun ja syyskuun alun lomaviikot A-lomien lomaosakkeissa ja mökeissä nopeille lähtijöille. Vuokrausaika on lauantaista lauantaihin. Tarjoushinnat koskevat vain kokonaisia viikkoja ja uusi varauksia.

Punkaharju: viikot 35 (26.8.−2.9.) ja 36 (2.-9.9.) normaalisti 390 euroa, nyt 275.
Vierumäki: viikot 36 (2.−9.9.) ja 37 (9.-16.9.) normaalisti 770 euroa, nyt 600.
Kopparö: 32 viikko 35 (26.8.−2.9.) normaalisti 685 euroa, nyt 550.
Ruka: viikko 36 (2.−9.9.) normaalisti 300 euroa, nyt 250.
Himos: viikko 37 (9.−16.9.) normaalisti 300 euroa, nyt 250.
Vuokatti 2: viikko 37 (9.−16.9.) normaalisti 250 euroa, nyt 200.

Tutustu lomaosakkeisiin ja mökkeihin ja varaa mökkivarauskalenterin kautta.

 

Haluatko lomailla jouluna tai uutena vuotena?
Ilmoittaudu nyt arvontaan

 

Jos haluat lomailla A-lomien vuokraamissa mökeissä tai lomaosakkeissa ensi jouluna tai uutena vuonna, ilmoittaudu nyt mukaan sesonkiviikkojen arvontaan.
Ilmoittautumisaika on 1.8.–31.8.2017.
Mukaan arvontaan pääset täyttämällä mökkikalenterissa varauslomakkeen siihen mökkiin, jonka haluat vuokrata.

  • Arvontapäivä on 11.9.2017
  • Arvonnan jälkeen saat laskun, joka sisältää 100 euron varausmaksun ja mökin viikkovuokran loppulaskun.
  • Mökit vuokrataan viikoksi kerrallaan (lauantai-lauantai).
  • Jos arvontojen jälkeen jouluna tai uutena vuonna on vielä vapaita mökkejä, ne vuokrataan tavalliseen tapaan suoraan.
  • Viikkoa lyhemmät varaukset vahvistetaan kuukautta ennen mökkiloman alkua.
  • Lue tarkemmin sesonkiviikkojen arvoinnoista.
Ilmoittaudu mukaan arvontaan
 

Joko rekisteröidyt member+-palveluun?

 
Member+ on A-lomat ry:n omistama uusi jäsenetupalvelu, joka tarjoaa ajankohtaisia etuja akavalaisten ammattiliittojen jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen. Mikäli olet jäsenenä jossain akavalaisessa ammattiliitossa, voit  rekisteröityä palveluun käyttäjäksi.

"Member+-kokemuksen innostamana tulemme ehdottomasti katsomaan palvelussa esillä olevia matkailumahdollisuuksia. Myös muut vapaa-aikaan liittyvät mahdollisuudet ovat erittäin tervetulleita, hyviä ideoita kun saa muuten miettiä pitkään. Kokeilemalla rohkeasti sieltä saatuja ideoita ja tarjouksia voi löytää sellaisia kokemuksia, mitä ei muuten olisi tullut ajatelleeksikaan."
Arto Ojuva ja Tiina Sävilammi, member+-palvelun käyttäjät

Tule myös member+ Facebook-sivun tykkääjäksi ja seuraajaksi, ja saat kätevästi tiedot uusista jäseneduista heti tuoreeltaan.
 
Tutustu palveluun ja rekisteröidy
 

Tulossa:
Vuoden 2018 tuetut lomat

 
Ennakkotietona jo nyt: A-lomien kautta voi hakea hyvinvointia tukevia lomia myös vuonna 2018. Lomat toteutetaan Veikkauksen tuella ja yhteistyössä Hyvinvointilomat ry:n kanssa.
Lomakohteista tulee lisää tietoa syys-lokakuussa A-lomien verkkosivuille ja syksyn uutiskirjeissä.
 

© 2017 A-lomat ry
 

Koulutusasioita

- TS-kurssi 4.-5.12 on peruttu

- Muita koulutuksia

4.-5.12 suunniteltu TS-luottamusmieskurssi Oulussa on peruttu. Kevään 2018 Pohjois-Suomen aluekurssi tullaan tämän peruutuksen vuoksi pitämään Oulussa.

Syksyllä toteutamme verkkokurssin, johon mahtuu vielä hyvin mukaan. Kurssiin kuuluu streemaus (verkkoyhteys kouluttajiin) 1.9.2017 klo 14.

Luottamusmiesten koulutuspäivät pidetään 16.-17.11 Helsingissä. Koulutuspäiville mahtuu 25 ensimmäisenä ilmoittautunutta mukaan.

Käy tutustumassa KTK:n videotuotantoon osoitteessa https://www.youtube.com/channel/UCUZyELjl0aMMt5VEDkWGRdQ

Videoita seuraamalla varmistat, että olet ajan tasalla!


 

Valon kaupunki -seminaari 2017. Asiaa valaistuksesta, valotaiteesta, tulevaisuuden älyratkaisuista ja paljon muusta!

28.-29.9. Hotelli Alba, Jyväskylä

Tapahtuma on suunnattu suunnittelijoille, arkkitehdeille, sähköalan ammattilaisille, kuntapäättäjille ja muille kaupunkivalaistuksen parissa työskenteleville. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu täältä: https://www.lyyti.in/Valon_kaupunki_seminaari

Hotelli Alban majoitustarjous voimassa koodilla VALOJKL (toimii puhelimitse, netissä tai s-postilla).

 

OHJELMA


Torstai 28.9. klo 11.30 alkaen ilmoittautuminen ja lounas


Torstain luennot:

- Laukaan kunnan identiteetin korostaminen maisemavalaistuksella. Sirpa Laitinen, ​WSP Finland. "Laukaan kunnan keskustaajaman läpi kulkevan maantien perusparannuksen yhteydessä Laukaan imagoa nostettiin kahden keskeisen kiertoliittymän välisen alueen maisemavalaistuksella. Maisemavalaistuksen teemaa ideoitiin Keski-Suomen ELY-keskuksen ja kunnan edustajien yhteisessä työpajassa. Sirpa Laitinen kertoo, millaisiin ratkaisuihin päädyttiin yhteissuunnittelun keinoja hyödyntäen"

- Valotaide ja valon hyödyntäminen julkisissa taidehankinnoissa. Kirsi Pitkänen, taidekoordinaattori. "Kirsi Pitkänen työskentelee Jyväskylän Kankaan taidekoordinaattorina ja esittelee puheenvuorossaan Jyväskylään, sekä muualle toteutettuja taidehankintoja, joissa hyödynnetään valoa. Pitkänen käsittelee puheenvuorossaan myös sitä, millaisia mahdollisuuksia valotaiteella on ja kuinka valotaide huomioidaan taidehankintaprosessissa osana muuta suunnittelutyötä."

- Valaistus Jyväskylän sairaalahankkeessa. Antti Hiltunen, Lighting Design Collective."Lighting Design Collective (LDC) on erikoistunut valaistusratkaisuihin ja sovelluksiin, jotka integroituvat arkkitehtooniseen suunnitteluprosessiin sekä kattaviin huippuluokan palveluihin kuten digitaalisen sisällön luomiseen, ohjelmistokehitykseen ja innovatiivisiin suunnittelustrategioihin."

- Yritysten puheenvuorot: tuote-esittelyjä, projekteja, kuulumisia!

Torstai-iltana illallinen, Ylistönsillan valaistusprojektin esittely, valaistuskohdekierros ja vapaata verkostoitumista!

Perjantain 29.9. luennot, aloitus klo 9.00

- Valon kasvava merkitys ihmisen arjessa, professori Jouko Korppi-Tommola, Jyväskylän yliopisto

- Älykästä teknologiaa ja älykkäitä suunnitteluratkaisuja. Roope Siiroinen, VALOA Design Oy. "Älyvalaistus synnyttää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Perinteet, tottumukset ja valaistustavat ovat heittäneet volttia vain muutamassa vuodessa uuden tekniikan vallatessa markkinoita. Sovelletaanko älyteknologiaa traditionaaliisiin valaistusratkaisuihin vai tulisiko valaistustraditioita uudelleen ajatella nykyteknologian mahdollisuuksien kautta? Olisiko valaistustavat ja - ratkaisut 100 vuotta sitten olleet erilaisia, jos nykyteknologia olisi ollut käytettävissä? Uskalletaanko ajatella uudella tavalla? Ohjaako teknologia suunnittelua vai suunnittelu teknologiaa?"

- C2 Smart Lightin ÄlyAamupvä: Valaistuksen ohjauksen uudet mahdollisuudet ja älykkään valaistuksen tulevaisuus. C2 ÄlyAamupäivä on yhdistelmä asiantuntijaluentoja, asiakaspuheenvuoroja ja esittely-demoja.

LOUNAS, tilaisuus päättyy.

KATSO Valon kaupunki-video https://youtu.be/l9aO6oa8o20


 

 

Muista Member+ - Uusi jäsenetupalvelu jäsenillemme!

Akavalaisten oma jäsenetupalvelu member+ on osoitteessa www.memberplus.fi! Palveluun on kerätty akavalaisille suunnattuja kiinnostavia etuja ja palveluita. Sivuston sisältö muuttuu kausittain ja etuja on otettu mukaan harkiten. Olemme halunneet ottaa palveluun mukaan vain sellaisia etuja, joiden uskomme tuottavan jäsenistöllemme lisäarvoa.

Tällä hetkellä lomakauden lähestyessä palvelussa on vahvasti esillä matkailuun liittyvät edut. Löydät sivustolta mm. A-lomien lomahuoneistot sekä useita muita matkailuetuja.

Huomaathan, että vain rekisteröitymällä näet kaikki sinulle kohdennetut edut, ja pääset myöskin hyödyntämään niitä.

Löydät palvelusta myös vain KTK Tekniikan Asiantuntijat ry:n jäsenille kohdennetut edut ja palvelut. Osio tulee näkyviin rekisteröidyttyäsi/kirjauduttasi sivustolle. Haluamme näin tarjota jäsenistölle mahdollisuuden tutustua yhdellä silmäyksellä kaikkiin palveluihin ja etuihin, joita Sinä voit jäsenyytesi kautta hyödyntää.
Omat etumme löydät luonnollisesti myös omilta www-sivultamme.

Seuraa member+ palvelua Facebookissa, jotta kuulet ensimmäisenä uutuuksistamme sekä erikoistarjouksista. Löydät Member+:n osoitteesta www.facebook.com/memberplus.fi

Member+ tiimi ottaa myös ilomielin vinkkejä aiheista mistä haluaisit meidän neuvottelevan jäsenetuja. Vinkkejä voi toimittaa osoitteeseen info@memberplus.fi

Tervetuloa käyttäjäksi -  www.memberplus.fi!


 

MUISTATHAN!!

Kertoa meille, jos olet jäämässä eläkkeelle, vuorotteluvapaalle, opintovapaalle tai perhevapaalle. Tiedot tulee laittaa osoitteeseen  jasenpalvelu@ktk-ry.fi
 
JOS OLET JÄÄMÄSSÄ ELÄKKEELLE, muista laittaa viestiin seuraavat tiedot:
- milloin jäät eläkkeelle
- eroat työttömyyskassasta
- haluat jatkaa eläkeläisjäsenenä / et halua jatkaa eläkeläisjäsenenä
- sähköpostiosoitteesi, jos jatkat eläkeläisjäsenenä
 
Ylläpitämällä tietosi ajantasalla varmistat tiedonsaannin! Muistuta myös työkavereitasi asiasta, kysy onko työpaikkasi muut jäsenemme saaneet tiedotteita. Jos eivät, niin pyydä heitä päivittämään meille tietonsa.