Kulunut vuosi on ollut kiireinen ja värikäs. Kiitos jäsenistölle yhteydenotoista ja palautteista. Erityinen kiitos luottamusmiehillemme, jotka ovat tänäkin vuonna tehneet tärkeää edunvalvontatyötä kaikkien meidän yhteiseksi hyväksi. Vuoden lopussa on toivottavasti aikaa hetken rauhoittua ja nauttia vapaapäivistä, ennen kuin suuntaamme katseet tulevaan vuoteen.

Rauhallista joulun aikaa kaikille!


 

Pakkaa Turva mukaasi matkalle

Lähdössä matkalle? Muistithan, että KTK on ottanut jäsenilleen Turvasta vapaa-ajan matkustajavakuutuksen. Vakuutettuina ovat KTK:n alle 70-vuotiaat jäsenet (myös eläkeläisjäsenet) sekä vakuutetun kanssa matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset. Matkustajavakuutuksen lisäksi matkojasi turvaavat matkatavara-, matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutukset. Voit lukea lisää jäseneduistasi ja liiton vakuutuksista osoitteessa turva.fi/KTK.

Liiton matkavakuutuskortti kulkee kätevästi mukanasi mobiilisovellus TaskuTurvassa. Näet TaskuTurvasta myös kaikki Turvassa olevat vakuutuksesi, niin liiton ottamat kuin henkilökohtaiset vakuutuksesi. TaskuTurva on ladattavissa sekä iOS- että Android-puhelimiin. Lue lisää osoitteessa turva.fi/taskuturva.

Ainutlaatuisia etuja KTK:n jäsenille Turvasta

KTK:n jäsenet saavat Turvasta lisäksi monia rahanarvoisia etuja, esimerkiksi 10 prosentin jatkuvan alennuksen Turvan vapaaehtoisista, jatkuvista vakuutuksista ja asiakkuuden keston myötä kasvavan omistaja-asiakasalennuksen 5–10 %. Lisäksi kun keskität kaikki vakuutuksesi Turvaan, hyödyt alennuksista vielä enemmän. Lue lisää eduistasi täältä.


 

Sopimus -asiaa!

Kunta-alan sopimuksia ei voi yhdistellä, koska eri sopimuksissa palkan muodostus ja arviointikriteerit poikkeavat toisistaan. Näin ollen jokaisella sopimusalalla tulee olla oma tehtävien vaativuuden arviointijärjestelmä, niin kuin se on työehtosopimuksiin kirjattu, samoin on myös henkilökohtaisen lisän arviointijärjestelmän kanssa. Jos sopimuksia tietoisesti yhdistellään, silloin rikotaan sopimuksia.

TS-sopimuksessa tulee olla erillinen palkkausjärjestelmä, näin sopimukseen on myös kirjoitettu. TS-sopimuksen mukainen palkkausjärjestelmä poikkeaa olennaisesti muista kunta-alan sopimuksista. Siinä esimerkiksi henkilökohtainen osa on toinen keskeinen palkanosa, jota se ei muissa sopimuksissa ole. Se ei voi olla siis KVTES -liite.

Nyt vuoden alussa tulevat järjestelyerät voidaan jakaa ainoastaan arviointijärjestelmien perusteella. Tämä tulee suoraan sopimustekstistä.

Tehtäväkuvauksessa on käytävä ilmi, miten kahdeksan TS-sopimuksen vaativuustekijää ilmenee tehtävässä – tästä on voitava tehdä arviointi.

1. tehtäviin kuuluva päätösvalta,
        – ratkaisujen merkittävyys ja vaikutukset
        – harkintavallan laajuus ja itsenäisyys
2. töiden ja toimintojen järjestämistä koskevan vastuun laajuus,
3. asema organisaatiossa,
4. tehtävien vaatimat tekniset tiedot, taidot ja osaaminen,
5. työnantajan edellyttämä koulutus,
6. työnantajan edellyttämä kokemus,
7. tehtävien edellyttämät vuorovaikutustaidot ja
8. työolosuhteet.


 

KTK järjesti sisäilmapaneelin Puupäivillä Helsingissä 2.11.2018

Paneelin aiheena oli "Sisäilmaongelmissa väijyy suuri kansantaloudellinen riski".

Paneelia seurasi lukuisa joukko rakentamisen ammattilaisia sekä kuntapäättäjiä. Kiitos panelisteille mielenkiintoisesta keskustelusta. Mukana kunnossapitoinsinööri Eeva Kemppainen, terveystarkastaja Kimmo Aaltonen, STM:n neuvotteleva virkamies Vesa Pekkola, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta sekä kaupunginvaltuutettu Sami Kanerva.

Paneelin puheenjohtajana toimi Sari Estilä, joka avasi paneelin muistuttamalla laadukkaan henkilöstön merkityksestä.
"Kuntien sisäilmaongelmiin erikoistunut ammattitaitoinen, motivoitunut, koulutettu henkilöstö on kullan arvoinen pääoma työnantajalle. Sisäilma-ammattilaiset ovat perehtyneet eri vuosikymmenten aikana terveydensuojeluun, rakentamistekniikkaan, ilmastointiin, siivoustekniikoihin, rakennusten oikeaan käyttöön jne. Kuntien sisäilmastotyöryhmät tekevät taustalla laadukasta ja hyvää työtä. Hyvän työtuloksen saavuttaminen vaatii yhteistyötä kaikilta osapuolilta."

 

Hyödynnä jäsenhankinnassa vuodenvaihteen kampanja!

Kampanjan aikana 31.1.2019 mennessä liittyvä uusi jäsen saa ilmaiseksi liittymiskuukauden lisäksi 2 seuraavaa kuukautta! Eli jos uusi jäsen liittyy 1.1.2019, ensimmäiset jäsenmaksut tulevat maksuun vasta huhtikuussa 2019.

Jäsenhankkijana saat 10€ lahjakortin/ uusi jäsen TAI jos haluat tehdä lahjoituksen omalle yhdistyksellesi, niin lahjoitussumma on 20€. Lahjakorttia varten muista täyttää jäsenhankkijalomake jäsensivujen kautta.


 

Asuntolainaedut Danske Bankista

  • Asuntolaina aina edullisemmin –liiton jäsenenä saat aina alennuksen asuntolainan marginaalista
  • Asuntolaina ilman kuluja –
    säästä aina vähintään 300 euroa
  • Päivittäinen pankkiasiointi jopa 50 % edullisemmin
  • Lyhennysvapaat ilman kuluja
    – säästä 180 euroa joka kerta
  • Elämääsi sopiva maksuohjelma lyhennystasoilla

 

Lahjaideoita pukinkonttiin!

Tuskailetko vielä lahjavalintojen kanssa? Meiltä löytyy vinkkejä ja ideoita viime hetken lahjashoppailijoille!

Member+ palvelusta löydät kauden parhaat lahjaideat koko perheelle - jäsenetuhintaan tietenkin!

Ps. nyt viimeistään kannattaa laittaa member+ Facebook sivut seurantaan, sillä alkuvuodesta on luvassa paljon huikeita kampanjoita sekä lukuisia arvontoja!

facebook.com/memberplus.fi

memberplus.fi


 

Vuoden 2019 jäsenmaksut

KTK:n marraskuussa kokoontunut edustajakokous päätti pitää jäsenmaksut ennallaan myös vuonna 2019. KTK:n osuus jäsenmaksusta on 1% ja enintään 34,50 e/kk. Tähän päälle tulee yhdistyksen osuus, 0,1-0,4%. Alennettu jäsenmaksu palkattomilta jaksoilta on 10,50 e/kk. Alle 70v. eläkeläisten vuosimaksu on 39 euroa ja yli 70-vuotiailla 23 euroa.

Olemme toimittaneet jäsenmaksutiedot työnantajille jäsenmaksuperintää varten. Eläkeläiset ovat saaneet jo ensi vuoden jäsenmaksulaskun kotiin ja työssäkäyville, jäsenmaksunsa itse maksaville, lähetämme vuoden 2019 viitenumerot tammikuun aikana.

MUISTATHAN!!

Kertoa meille, jos olet jäämässä eläkkeelle, vuorotteluvapaalle, opintovapaalle tai perhevapaalle. Tiedot tulee laittaa osoitteeseen  jasenpalvelu@ktk-ry.fi
Mikäli vaihdat työpaikkaa, jäsenmaksun perintäsopimus tulee tehdä uudelleen ja toimittaa sekä palkanlaskentaan että Jäsenpalveluun.
 
Ylläpitämällä tietosi ajantasalla varmistat tiedonsaannin! Muistuta myös työkavereitasi asiasta, kysy onko työpaikkasi muut jäsenemme saaneet tiedotteita. Jos eivät, niin pyydä heitä päivittämään meille tietonsa.

 

Vuoden 2019 jäsenkortti ja kalenteri

Uusi jäsenkortti on kolmevuotinen (2019-2021) ja se on postitettu kaikille jäsenille.

Ensi vuoden, eli vuoden 2019, kalenterit on postitettu jäsenkortin mukana joulukuun alussa kaikille sen tilanneille jäsenille. Seuraava kalenteritilaus koskee siis jo vuotta 2020. Voit jättää tilauksen vuoden 2020 kalenterista jäsensivuilla www.ktk-ry.fi/kirjaudu

Vuoden 2019 luottamusmieskoulutukset

Kaikki ensi vuoden luottamusmieskoulutukset ilmestyvät jäsensivuillemme 1.1.2019. Samalla aukeaa myös ilmoittautuminen.

Tästä linkistä pääset ilmoittautumiseen 1.1.2019 alkaen:

https://www.ktk-ry.fi/jasensivut/koulutus/koulutus/tulossa-olevat-koulutukset/