Koulutus- ja kenttäpäällikkö Sampo Kilpeläinen oli KTK:sta toteuttamassa selvitystä.

KTK JA YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON ASIANTUNTIJAT SELVITTIVÄT ONGELMAKOHTIA YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON PALKKARAKENTEESSA

Selvityksen keskeisiä, jo tiedossakin olleita huomioita olivat, alueelliset palkkaerot, nimikkeen, delegoinnin, sekä ympäristöterveydenhuollon osa-alueen vaikutus palkkaan.

Erityisen huolestuttavaa ovat isot alueelliset palkkaerot. Maakuntarakenteeseen siirryttäessä palkkaeroista muodostuvat ongelmat tulevat kumuloitumaan, kun maakunnat  jatkossa itse päättävät palkkatasoistaan. Tämä tulee näkymään vielä syvempänä eriarvoisuutena alueiden välillä ja vaatii myös valtavaa palkkaharmonisaatiotyötä maakuntien sisällä.

Alan arvostus  näkyy aina palkassa. Selvityksessä todetaan, että terveystarkastajanimikkeellä olevat, koulutustasostaan riippumatta, saavat pienempää palkkaa kuin muilla nimikkeillä työskentelevät. Arvostuksen puute näkyy myös siinä, että vastaavan tasoisiin  valvonta- ja tarkastustehtäviin (ympäristö- ja rakennustarkastajat) verrattuna ympäristöterveydenhuollon palkat ovat pienemmät.

Maakunta- ja soteuudistus tulee toteutuessaan olemaan Suomen historian suurin työvoiman siirto-operaatio. Ympäristöterveydenhuolto on yksi kokonaisuus, joka on tulevaisuudessa maakuntien toimintona, pois kunnista ja nykyisistä yhteistoiminta-aluista. Ympäristöterveydenhuollon palkkaselvitys haluttiin tehdä juuri nyt, muutoksen alla.

Selvitys on luettavissa KTK:n nettisivuilla kohdassa LAUSUNNOT JA SELVITYKSET

Mediatiedote asiasta on luettavissa tästä


 

KALENTERI VUODELLE 2019

Lomake vuoden 2019 kalenteritilaukseen on nettisivuillamme nyt auki.

Kirjaudu jäsensivuille ja täytä tilauslomake, jos haluat taskukalenterin

VUODELLE 2019

Kalenteri on tilattava 30.6.2018 mennessä!


 

Turvan kaskot -50 % maaliskuun loppuun asti

 

Nyt on kreivin aika hoitaa menopelisi vakuutusturva kuntoon, sillä KTK:n vakuutuskumppani  Turva tarjoaa 50 prosentin alennuksen kaskovakuutusten ensimmäisen vuoden vakuutusmaksuista, kun hankit vakuutuksesi verkosta. Tarjous koskee vakuutuksia, jotka alkavat maaliskuun viimeiseen päivään mennessä.

Ammattiliiton jäsenenä saat lisäksi jatkuvan 10 %:n liittoalennuksen sekä vuosien myötä kasvavan omistaja-asiakasalennuksen 5–10 %. Alennusta ensimmäiselle vuodelle kertyy siis pilkulleen vähintään 57,25 %.

Lue lisää (linkki: https://www.turva.fi/henkiloasiakkaat/verkkokauppa/autovakuutus?cmpid=eml-kasko50-ktk-autovakuutus )


 

VIELÄ HANGILLE!?

Kevään lumikelit vaan jatkuvat. Huhtikuussa on vielä vapaita viikkoja tarjolla mukavasti. Peruutusten vuoksi vapaata löytyy mm. Leviltä, Rukalta, Jerisjärveltä, Himokselta ja Vuokatista!

Laitoimme viikot 15-17 nyt -20%:n alennukseen. Jos oma kalenterisi antaa myöden, kannattaa poimia edullinen majoitus ja lähteä nauttimaan keväästä!

Tarjous koskee vain uusia 7vrk:n pituisia varauksia.

KIRJOJA VERKOSTA!

Yhteistyökumppanimme Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa.

Löydät verkkokaupasta yli 10 miljoonaa kirjaa sekä laajan valikoiman toimistotarvikkeita, askartelu- ja käsityötarvikkeita sekä leluja ja lastentuotteita.

Member+ etuna saat ylimääräisen 5%:n alennuksen ostoksistasi! Poimi alennuskoodi sivuiltamme ja hyödynnä jäsenetusi