Kunta-alan sopimuksen selostukset katsottavissa verkossa

Toukokuussa hyväksyttiin uusi kunta-alan pääsopimus ja yleinen virka- ja työehtosopimus (KVTES) ajalle 1.4.2020–28.2.2022.

Samalla hyväksyttiin myös opettajien, lääkärien ja kuntien teknisen henkilöstön sopimukset.

Tänä vuonna palkat nousivat elokuussa 26 euroa, kuitenkin vähintään 1,22 prosenttia. Ensi vuoden huhtikuussa maksuun tulee paikallisesti kohdennettava erä 0,8 prosenttia ja prosentin yleiskorotus.

Kiky-tunnit poistuivat 31. elokuuta ja lomarahan vaihtamisesta vapaaksi tuli joustavampaa. Myös työaikojen tarkastelujaksoihin ja jaksotyömääräyksiin tuli vähäisiä muutoksia.

JUKOn ja JAUn tavoittelema palkkaohjelma eteni yhteiseksi ja pysyväksi tilastohankkeeksi, joka selvittää syitä yksityisen ja kuntasektorin väliseen palkkaeroon ja keinoja sen korjaamiseen.

 

Ennen kesälomia järjestimme sopimuksen selostustilaisuuden verkossa ja nyt tuo tallenne on katsottavissa alla olevista linkeistä.

Koulutus on jaettu kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa toimialajohtaja Jari Järvi kertoo kuntasopimuksesta. Toisella videolla koulutus- ja kenttäpäällikkö Sampo Kilpeläinen kertoo TS-sopimuksen sisällöstä.
 
 
Lisätietoja tarvittaessa antaa
koulutus- ja kenttäpäällikkö Sampo Kilpeläinen, sampo.kilpelainen@ktk-ry.fi
toimialajohtaja Jari Järvi, jari.jarvi@ktk-ry.fi