Rakennusinsinöörien ja -arkkitehtien RIA liittyi KTN:n uudeksi jäsenjärjestöksi ja JUKOn edunvalvonnan piiriin

20.10.2017

Koulutetun tekniikan edunvalvonta tiivistyy entisestään, kun Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry on hyväksytty KTN ry:n uudeksi jäsenjärjestöksi. RIA vahvistaa ja tiivistää jukolaista teknisten edunvalvontaa lähes 1.000 jäsenellään. Jäsenyyden myötä kunta-alan koulutettujen teknisten edunvalvonta on keskittynyt miltei 100 prosenttisesti yhden pöydän ympärillä neuvottelujärjestö JUKOssa.

- Olemme KTN:ssä iloisia, että saimme RIAn jäsenyyden myötä koottua teknisten edunvalvonnan vieläkin tehokkaammaksi ja kiinteämmäksi kokonaisuudeksi. Toivotamme rialaiset lämpimästi tervetulleiksi ja vaikuttamaan yhteiseen edunvalvontatiimiin, linjaa KTN:n puheenjohtaja Keijo Houhala

Tiivistyminen lisää jukolaista järjestöllistä voimaa juuri ennen seuraavaa liittokierrosta, sillä rialaiset eivät aiemmin kuuluneet kunta-alan pääsopijajärjestöihin.

- Kilpailukyky-, tuottavuus- ja tehokkuusvaatimusten aiheuttamat työmarkkinoiden ja -elämän rakennemuutokset ovat merkittäviä. Rakennemuutokset koskettavat RIAn toimintakentässä myös julkisen sektorin toimijoita. Seuraukset ulottuvat myös RIAn  työmarkkinatoimintaan ja edunvalvontatyöhön ja siksi nyt tehty ratkaisu on oikea. Se turvaa kuntasektorilla työskentelevien rialaisten edunvalvonnan, toteaa RIAn toimitusjohtaja Kimmo Sandberg. 

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry on ammattikorkeakouluista ja teknillisistä oppilaitoksista valmistuneiden rakennusalan toimihenkilöiden valtakunnallinen keskusliitto, jonka 10 000 jäsenestä noin 1.000 työskentelee julkisella sektorilla.