Tiedotteet ja esittelyaineisto

Uutisia

KTK Tekniikan Asiantuntijoiden 22.11.2023 pidetty edustajakokous vastustaa Suomen hallituksen hallitusohjelmassaan tavoittelemia työelämän heikennyksiä. Erittäin huonoja muutosesityksiä ovat mm. vientivetoinen palkkamalli ja lakko-oikeuden rajaaminen.
Alla on listattuna Suomen hallituksen suunnittelemia muutoksia työelämään ja työttömyysturvaan. Kursiivilla merkityt kohdat ovat KTK:n kommentteja niihin.
Avaintyönantajat AVAINTA ry piti perjantaina 27.10.2023 yhdistyksen ylimääräisen kokouksen, jossa tehtiin päätös, että yhdistyksen toiminta lakkaa 31.12.2024.
Kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt käynnistävät työnantajien KT:n kanssa kampanjan #Tärkeinsijoitus. Kampanja starttaa Lahden työmarkkinaseminaarissa 16.–17. toukokuuta.
KT ja kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt käynnistävät 16.5.2023 Lahden työmarkkinaseminaarissa Tärkein sijoitus -yhteiskampanjan julkisen työn merkityksen puolesta.
Energia-alan taustaryhmä ja YTN:n hallitus ovat hyväksyneet alalle tehdyn neuvottelutuloksen. Uusi työehtosopimus on voimassa 1.3.2023–28.2.2025. KTK on neuvottelujärjestö YTN.n jäsenjärjestö.
Yli 420 000 kuntien ja hyvinvointialueiden palkansaajan tämän ja ensi vuoden palkankorotuksista on syntynyt sopu, kun järjestöt ovat tänään hyväksyneet viime perjantaina syntyneen neuvottelutuloksen.
Neuvottelut kuntien ja hyvinvointialueiden palkansaajien tämän ja ensi vuoden sopimuskorotuksista jatkuvat. Edellisen kerran osapuolet tapasivat maanantaina.