Eläkkeelle siirtyvä jäsen

Eläkkeelle siirtyvä jäsen voi edelleen jatkaa KTK:n ja sen jäsenjärjestön jäsenenä.
Eläkkeelle siirtyvän jäsenen tulee kuitenkin aina ilmoittaa tästä muutoksesta KTK:n jäsenrekisteriin eläkeläisen muutosilmoituslomakkeella joka löytyy tästä linkistä . (vaatii kirjautumisen)

Pysyvästi eläkkeelle siirtyneen jäsenen tulee myös itse erota työttömyyskassasta, joka tapahtuu samalla lomakkeella.

Kassaeroilmoituksessa tulee mainita milloin jäsen jää eläkkeelle ja milloin hän eroaa kassasta. Tämän jälkeen me merkitsemme rekisteriin jäsenen eläkeläisjäseneksi ja lähetämme eläkeläisjäsenmaksun.

Eläkeläisten jäsenmaksut vuonna 2017

Alle 70-vuotiaiden eläkeläisjäsenmaksu on 38 euroa vuodessa. Järjestö perii eläkkeelle siirtyneeltä jäseneltä eläkeläisjäsenmaksun sen vuoden alusta, jona jäsen ei enää saa palkkatuloa eikä siis maksa prosenttiperusteista jäsenmaksua KTK:lle. Jos jäät eläkkeelle esimerkiksi kesken vuotta tai vuoden lopussa ja olet maksanut jäsenmaksua palkastasi eläkkeellejäämisvuonna, perimme eläkeläisjäsenmaksun seuraavan vuoden alusta.
Eläkkeelle siirtyessäsi sinun tulee täyttää em. muutosilmoituslomake.

70 vuotta täyttäneet eläkeläiset maksavat 23 euron suuruisen jäsenmaksun vuonna 2017.

Jäsenedut säilyvät myös eläkeläisillä joten eläkkeelle siirryttäessä KTK:n jäsenyys kannattaa säilyttää. Tähän sääntöön on kaksi poikkeusta:
Niistä ensimmäinen on selkeästi työssäoloon liittyvät asiat, lähinnä työttömyyskassan jäsenyys ja työsuhdeneuvonta, joihin eläkeläisellä ei ole muutenkaan tarvetta.
Toisen poikkeuksen muodostavat vakuutukset: jäsenetuna tuleva vapaa-ajan tapaturma- ja matkavakuutus on voimassa sen vuoden loppuun asti jona jäsen täyttää 70 vuotta. Kaikkia muita etuja ja alennuksia – oikeusneuvonnasta bensiiniin – voi käyttää niin kauan kun on KTK:n jäsenenä.

Jos eläkkeelle siirtyvä jäsen haluaa jatkaa toimintaa KTK:n parissa, suosittelemme häntä tutustumaan
KTK:n veteraanikerhon toimintaan.

Hyödyllisiä linkkejä