Usein kysyttyä

1. Vahinkoilmoitukset vakuutusasioissa - mihin otan yhteyttä?

Liittovakuutusten (vapaa-ajan tapaturmavakutuus ja matkustajavakuutus, sekä matkatavaravakuutus) osalta tee vahinkoilmoitus Turvaan. Voit ilmoittaa vahingosta soittamalla Turvan palvelunumeroon 010 19 5110 (ark. klo 8-18).

Järjestövakuutus
KTK:n jäsenet on vakuutettu, liiton, jäsenjärjestöjen ja paikallisyhdistysten järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa sattuvien henkilö- ja esinevahinkojen varalta. Vakuutus on järjestötoiminnan yhteydessä voimassa kaikkialla maailmassa. Jos sinulle sattuu Järjestövakuutuksen piiriin kuuluva vahinko, toimita vahinkoilmoitus ja muut asiaan liittyvät paperit KTK:n toimistoon, joka lähettää ne edelleen Turvaan.

Ammattihenkilön vastuu- ja oikeusturvavakuutus
KTK ry on ottanut jäsentensä turvaksi ammatihenkilön vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen ammatissa aiheutuvien vahinkojen varalta. Jos tarvitset vakuutusta, ota ensimmäiseksi yhteys KTK:n toimistoon, niin saat toimintaohjeet ja opastusta.

 

2. Mitä jäsenetuja/-palveluja sisältyy jäsenmaksuuni?

KTK:n jäsenilleen tuottamiin ydinpalveluihin kuuluvat mm. edunvalvonta, koulutus, oikeudelliset palvelut, vakuutukset ja työttömyysturva. Liitännäispalveluna järjestöllä on mm. lomapalveluja, etuja ja alennuksia, jäsentuotteita, lehtiä, kalenteri, työelämän kehittämistä ja sosiaaliturvan parantamista.

Kaikki mainitut jäsenedut ja -palvelut sisältyvät jäsenmaksuusi. Tarkat jäsenedut (hintoineen) löytyvät salasanasuojatusta intrasta.

3. Mistä tuloista jäsenmaksu lasketaan?

Jäsenmaksua maksetaan ennakonpidätyksen alaisesta ansiotulosta. Jäsenmaksutaulukon löydät tästä linkistä. Muistathan, että jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen! KTK ilmoittaa maksetut jäsenmaksut automaattisesti verottajalle.

 

4. Vaihdan työpaikkaa, mitä tapahtuu jäsenmaksun työnantajaperinnälle?

Täytä heti uudessa työpaikassa uusi perintäsopimus. Perintäsopimukseen tulee työnantajan/palkanlaskijan allekirjoitus ja yksi kopio valtakirjasta jätetään palkanlaskijalle. Yksi kappale sopimuksesta tulee toimittaa jäsenpalveluun.

Mikäli perintäsopimus ei ehdi ensimmäiseen palkanmaksuun, ota yhteyttä jäsenpalveluun puuttuvien jäsenmaksujen maksamiseksi. Palkanlaskija voi periä jäsenmaksun myös takautuvasti.

 

5. Miten/mistä haen vuorottelukorvausta?

Vuorottelukorvausta haetaan suoraan Työttömyyskassa Aariasta. Lisätietoa vuorottelukorvauksesta löydät Aarian nettisivuilta sekä Työttömyyskassojen Yhteistyöjärjestö ry:n (TYJ) sivuilta. Muista kuitenkin ilmoittaa jäsenpalveluun vuorotteluvapaalle jäämisestäsi joko sähköpostitse tai täyttämällä muutosilmoituslomake ja toimittamalla se KTK:n toimistolle!

 

6. Miten jäsenmaksun maksaminen tapahtuu työttömänä, äitiyslomalla tai vuorotteluvapaalla?

KTK:n jäsenet maksavat palkattomilta ajoilta alennettua jäsenmaksua. Tätä varten sinun tulee ilmoittaa tieto palkattomasta jaksosta jäsenpalveluun. Voit tehdä ilmoituksen esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jasenpalvelu@ktk-ry.fi.

Alennettu jäsenmaksu vuonna 2020 on 10,50 euroa/kk ja se sisältää myös työttömyyskassan jäsenmaksun. Lähetämme alennettuja laskuja neljä kertaa vuodessa takautuvasti.

Vakuutukset (ja kaikki muut jäsenedut) ovat voimassa myös näinä palkattomina jaksoina!

 

7. Olen jäämässä eläkkeelle, mitä tapahtuu jäsenyydelle?

Jäsenedut säilyvät myös eläkeläisillä joten eläkkeelle siirryttäessä liiton jäsenyys kannattaa säilyttää. Jo pelkästään jäsenetuna tuleva vapaa-ajan tapaturma- ja matkavakuutus on merkittävä hyöty. Nämä vakuutukset ovat voimassa sen vuoden loppuun asti jona jäsen täyttää 70 vuotta.

Eläkeläisjäsenmaksu vuonna 2020 on vain 39 euroa/vuosi ja yli 70-vuotiailla 23 euroa/vuosi.

Eläkkeelle siirtyessäsi sinun tulee päättää työttömyyskassan jäsenyys ja palauttaa eläkeläisen muutosilmoituslomake. Kassan jäsenyys ei siis automaattisesti pääty eläkkeelle siirtymisen jälkeen. 

Jos eläköidyttyäsi haluat jatkaa järjestötoimintaasi KTK:n piirissä, liityt KTK:n veteraanikerhoon. Sen kokouksissa käsitellään mm. ajankohtaisia eläkkeisiin ja eläkeläistoimintaan liittyviä kysymyksiä.

Jos olet eläköitymisvuonna ehtinyt maksaa yhdenkin kuukauden normaalin jäsenmaksun, olet eläköitymisvuonna vapautettu em. veteraanikerhon jäsenmaksusta.

Kerhon toiminnasta http://www.ktk-ry.fi/jarjesto/veteraanikerho/.

 

8. Olen hukannut jäsenkorttini ja olen lähdössä matkalle. Mistä saan matkavakuutustodistuksen?

Mikäli matkalle lähtö on lähipäivinä, voit tulostaa itsellesi matkavakuutustodistuksen jäsensivuilta tai pyytää todistuksen Turvan nettisivuilta täältä. Uuden jäsenkortin saat ottamalla yhteyttä jäsenpalveluun.

 

9. Tarvitsen Venäjän viisumia varten todistuksen matkavakuutuksesta. Mistä sen saa?

Matkavakuutustodistuksen voi saada:

• tilaamalla sen Turvan verkkosivuilla täytettävällä lomakkeella, joka löytyy täältä: https://www.turva.fi/henkiloasiakkaat/ota-yhteytta/asiointi-eri-tilanteissa/lahdossa-matkalle  

Todistus tulee jäsenen sähköpostiin noin vuorokauden kuluessa.

• Turvan asiakaspalvelusta puh. 01019 5110

• Sähköpostitse asiakaspalvelu@turva.fi (jos asialla on hyvin kiire, suosittelemme tilaamaan todistuksen verkkosivuilta tai puhelimitse)

• Turvan palvelutoimistoista (tällä hetkellä toimistomme ovat koronan takia kiinni, verkkosivuiltamme löytyy ajantasainen tieto toimistojen aukioloajoista)

KTK:n jäsenvakuutuksen matkavakuutuskortin saa puhelimeensa lataamalla ilmaisen TaskuTurva-sovelluksen. Lisätietoa lataamisesta löytyy jäsenille räätälöityjen verkkosivujen etusivulta.

Todistusta pyydettäessä tulee ilmoittaa oma nimi (kuten passissa) ja syntymäaika, ammattiliiton nimi ja mille ajanjaksolle todistus tarvitaan. Viisumitodistusta pyydettäessä ilmoitetaan myös, mihin maahan viisumia haetaan.

 

10. Miten jäsenmaksuni hoituu ulkomaan komennuksen aikana?

Jäsen maksaa alennettua jäsenmaksua ulkomaantyön ajalta. Ota asiassa yhteyttä jäsenpalveluumme.

 

11. Mikä on KTK:n veteraanikerho?

Veteraanikerho on tarkoitettu kaikille eläkkeellä oleville KTK:n jäsenille. Kerhon toimintaan osallistumisen ainoa edellytys on, että eläkeläisjäsenmaksu on maksettu. Kerhon toimintaa ohjaa vuosikokouksessa valittu hallitus.

Veteraanikerhon kokouksissa käsitellään ajankohtaisia eläkkeisiin ja eläkeläistoimintaan liittyviä kysymyksiä. Lisätietoja veteraanikerhon toiminnasta tältä sivulta.